دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست و مو


میکرودرم و آراف فرکشنال

باز شدن مطب

بهترین راه برای دسترسی ب

آدرس مطب

جدید ترین روش جوانسازی و

نسل جدید میکرودرم ابریژن

اگزمای سرشتی

اگزمای سرشتی

اصولاً اگزما به معنای التهاب پوست است و معمولاً با قرمزی، پوسته پوسته شدن و خارش پوست همراه است.در این مقاله قصد دارم درباره اگزمای سرشتی با هم صحبت کنیم. اگزمای سرشتی یا اصطلاحاً اگزمای اتوپیک(Atopic eczema) یعنی علاوه بر وجود علائم اگزما در بیمار، همراهی با آلرژی هم وجود داشته باشد به این معنی که این بیماران اغلب حساسیت های فصلی، حساسیت به گروهی از گیاهان و به ندرت آسم هم دارند.

برای شناخت بهتر علائم اگزمای سرشتی بهتر است بیماری را به 3 دوره سنی شیرخواری، کودکی و بلوغ تقسیم کنیم.

در دوران شیرخوارگی ضایعات قرمزرنگ، دلمه دار و خارش اغلب روی گونه های شیر خواران ایجاد می شود. بعضی افراد این ضایعات را به بوسیدن بیش از حد شیرخوار منسوب می کنند. بدلیل خارش این ضایعات ممکن است شیرخوار دستش را به طرف صورتش ببرد یا صورت خود را به بالش بمالد. بسیاری از والدین نگران باقی ماندن این ضایعات در صورت فرزندشان هستند ولی این والدین باید بدانند که 80% این شیرخواران تا سن 18 ماهگی بهبود می یابند.

در مرحله دوم یا مرحله کودکی ضایعات پوسته دار، قرمز رنگ و خارش دار اغلب در ناحیه گردن، آرنج و زانو ظاهر می شوند. ضایعات در مرحله کودکی به قدری خارش دارند که احتمال زخم شدن ضایعات بر اثر خراش وجود دارد.

در مرحله سوم بیماری که در دوران بلوغ است اغلب بیماران مبتلا به اگزمای دست می شوند ولی گاهی اوقات در مناطق دیگر مثل پشت پلک، آرنج و زانو هم ضایع دیده می شود. این افراد با توجه به مستعد بودن برای اگزمای دست باید در انتخاب شغل شان در آینده بسیار دقت کنند. مشاغلی که در تماس با مواد محرک هستند برای این افراد مناسب نیست.

بعد از شناخت علایم اگزمای سرشتی سوالی که پیش می آید این است که چه عواملی باعث تشدید این بیماری می شود؟

بررسی های انجام شده نشان می دهد که خشکی هوا و سایش پوست با لباس، عفونتها، استرس های عصبی و برخی از غذاها می توانند باعث تشدید بیماری بشوند. البته میزان حساسیت افراد به عوامل ذکر شده با هم متفاوت است.

اشاره کردیم که برخی از غذاها می توانند باعث تشدید اگزمای سرشتی بشوند. مثلاً تخم مرغ، شیر گاو، مصرف ماهی، آجیل یا مواد غذایی حاوی مواد افزودنی و رنگی می توانند باعث تشدید اگزمای سرشتی بشوند.

البته این مطلب به معنی حذف کامل این مواد از رژیم غذایی کودک نیست بلکه برخی متخصصین توصیه می کنند که شیرخواران مبتلا به اگزمای سرشتی تا یک سالگی و همچنین مادران شیرده این کودکان از خوردن این غذاها پرهیز کنند.

به طور خلاصه در نوشتار امروز علایم اگزمای سرشتی در سنین مختلف را شناختیم و به عوامل تشدید کننده و نقش غذا دراین بیماری اشاره کردیم.

در این مقاله سعی شده که به تمام سوالات شما پاسخ داده شود. اگر سوالی در ذهن شما بوده که بعد از خواندن این مقاله هنوز پاسخ داده نشده است، لطفا آن را در قسمت پایین بنویسید. پاسخ سوال شما به ایمیل شما ارسال میشود و پرسش و پاسخ شما بدون ذکر نام شما به مقاله اضافه خواهد شد.


نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
صفحه اصلیمطالب و مقالاتخدمات در مطبزندگی نامهرزرو نوبتسوالات پزشکیآدرس مطبمعرفی سایت محصولات پوستیگالری تصاویرمشاوره زیبایی صورتسایتهای دیگرخوشبختی در یک کلامطبقه بندی موضوعی مقالاتمطالب پر بینندهپیامهای کاربرانخبرنامه کلینیکخبرنامه وب سایتمقالات موفقیت و خوشبختینظر سنجی در مورد محیط مطبنظر سنجی در مورد وب سایتاستخدام منشی